Sukta Bertalanné, népi iparművész

SB

1945-ben születtem Jándon és 1964 óta Beregdarócon élek családommal. Több mint 20 éve foglalkozom a beregi keresztszemes kézimunkák hímzésével és adjusztálásával. Először a nyíregyházi Népi Iparművészeti és Háziipari Szövetkezetben dolgoztam, majd 2006-tól önálló vállalkozóként folytatom a beregi keresztszemes minták tervezését, kivitelezését és értékesítését.

Munkáim nagy része a Népi Iparművészeti Tanácsadó Testület által zsűrizett.  Eddig 33 A és 19 B kategóriás minősítést kaptam termékeimre.

Elismeréseim:

2007: elnyertem a XXV. Kis Jankó Bori Országos Hímzőpályázat Nívó Díját.

2008: népi iparművész lettem.

2009: a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara a termékeimet Magyar Kézműves Remeknek ismerte el.

2010: elnyertem a XXVI. Kis Jankó Bori Országos Hímzőpályázat Különdíját a XV. Országos Népművészeti Kiállítás zsűrije ezüst oklevelet adományozott.

2012: a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés Bronz Emlékérmet adományozott  a 18. Betlehemi jászol–pályázaton elért eredményemért.

Több kiállításon is megtekinthették kézimunkáim:

2007-ben Mezőkövesden

2008-ban Nyírbátorban

2009-ben Cegléden és Balatonlellén

2010-ben Mezőkövesden, Debrecenben és Budapesten a Vajdahunyad várban

2011-ben Budapesten a Vajdahunyad várban

2012-ben Salgótarjánban

2011-től – állandó kiállításként – a beregdaróci Középkori Udvarházban tekinthetők meg munkáim.

Régi és új mintákat használok a lakás különböző részeinek, tárgyainak díszítéséhez. Készítek asztali terítőket, futókat, párnákat, alátéteket, kefe- és fésűtartókat, nyújtótartókat, kötőket, könyvborítókat, tűpárnákat, könyvjelzőket, levendulás batyukat és üvegborítókat. Takácsvászon alapra, főként piros és fekete hímzőfonallal dolgozom.

Vállalom egyedi méretű és mintájú keresztszemes kézimunkák készítését a megrendelő igényei és ötletei alapján (amennyiben az megvalósítható).

Ha Ön értékeli a hagyományokat, szereti a szépet, az igényeset és valami különleges, egyedi ajándékot szeretne, akkor jó helyen jár.

Jó böngészést kívánok!

Megosztás:

Ofevas

Internetes vásárlás veszélyei

Az interneten kapott kényelmet felhasználva a fogyasztónak nem kell személyesen felkeresnie a kereskedő üzletét és nincsen kötve nyitvatartási időhöz sem, így a nap 24 órájában bármikor rendelhet.

Részletek »