Szabó János és fia Szabó Milán

 

Szabó János vagyok 40 éves Tapolca-Diszelben élek családommal.
Veszprémbe a Táncsics Mihály Faipari Szakközépiskolában végeztem faipari technikusként, innen ered a fa szeretete. A faesztergályozással kb. 7 éve foglalkozom, az alapokat könyvekből és ismertebb külföldi faesztergályosoktól tanultam, mint pl: Glenn Lucas.
Minden évben részt veszünk az Országos Faesztergályos találkozón, itt is sokat tanulhatunk az idősebb nagyobb tapasztalattal rendelkező esztergályosoktól.
Alapító tagjai vagyunk a Magyar Faesztergályos Egyesületnek.
www.mafae.hu

Nagyon szeretek esztergálni, nem telik el úgy egy nap se, hogy ne kapcsoljam be az esztergapadot, vagy ne fenjem meg vésőim.
Mikor kezembe veszem a vésőt és elindítom az esztergát, már csak a fa és én vagyok, ilyenkor teljesen átadom magam a szenvedélynek.
Nagy öröm nézni, hogy egy fadarabból hogy lesz egy szép formás, kecses tárgy.
Nagyon szeretem a fa illatát, sokszor mikor nedves fával dolgozok, ilyenkor még intenzívebb az illat, olyan mint ha egy francia pékségbe járna az ember, egyfajta illatorgiában van része.
Arra törekszem,hogy aki megrendel tőlem például egy tálat, és ránéz, kezébe veszi, egy olyan érzés töltse el, amilyen engem is az alkotás alatt. Elégedettség, nyugodtság.

Kedvenc fafajaim: Feketedió, juhar, tiszafa, dió, cseresznye

 

 

Szabó Milán 13 éves, a Monostorapáti Művészetek Völgye Általános Iskola 7.osztályos tanulója vagyok.
5 éve fertőződtem meg a faesztergályozással, apukámat kérdeztem meg hogy kipróbálhatom-e és Ő igennel felelt, azóta is töretlen lelkesedéssel űzöm ezt a szép szakmát. Nagyon sokat tanultam apukámtól, szinte mindenre megtanított. Örülök,hogy ilyen hobbit találtam, mert itt kiélhetem kreativitásom, és örömöm lelem az elkészült tárgyban.

Kedvenc fafajom: dió, kőris, juhar, cseresznye

Megosztás:

Ofevas

Internetes vásárlás veszélyei

Az interneten kapott kényelmet felhasználva a fogyasztónak nem kell személyesen felkeresnie a kereskedő üzletét és nincsen kötve nyitvatartási időhöz sem, így a nap 24 órájában bármikor rendelhet.

Részletek »