Szalai Mária festőművész bemutatkozik a hagyományőrző média oldalon

 

Szalai Mária vagyok, Gyöngyöshalászon láttam meg a napvilágot, egy egyszerű család hatodik gyermekeként. Szerény körülmények között éltünk, de annál nagyobb szeretetben. Gyermekkorom boldog és felhőtlen volt.
Már kicsi koromban elkezdtem rajzolni. Akár egy darab téglával is járdára, falakra, kerítésre, a falubéliek nem kis bosszúságára. Általános iskolában figyeltek fel igazából a rajzaimra, így hamar bekerültem rajzversenyekre, melyeket oklevelekkel jutalmaztak. A pályaválasztás kettétörte álmaimat, hiszen a Szüleim nem engedtek erre a pályára. Mondván, olyan szakma legyen, amiből megtudok élni. Egyszerű emberek  lévén a művészetet nem sokra tartották. Így közgazdaságtant és kereskedelmet tanultam. Nagyon távol állt tőlem a számok szürke világa, így virágkötőként dolgoztam.
Született két Gyermekem, házasságom megromlott, így mindkettőt egyedülálló anyaként neveltem fel. A rajzolás, festés így háttérbe szorult. Miután felnőttek, több időt fordíthattam szenvedélyemnek. Felkérést kaptam falfestésre egy fodrász szalonban, megrendeléseim lettek olaj festményekre. Így 2021. májusában szerepeltem a Gyöngyösi TV Nézőtér című műsorában, augusztusban pedig önálló kiállításom nyílt meg.
Az idén is hasonlóan a tavalyihoz, kiállítási anyagot festek. Erről egyenlőre annyit árulok el, a művészet fokozása érdekében kapcsolódni fog az irodalommal.

 

Megosztás:

Ofevas

Internetes vásárlás veszélyei

Az interneten kapott kényelmet felhasználva a fogyasztónak nem kell személyesen felkeresnie a kereskedő üzletét és nincsen kötve nyitvatartási időhöz sem, így a nap 24 órájában bármikor rendelhet.

Részletek »