Szintai Katalin bemutatkozik a hagyományőrző oldalon

 

Szintai Katalin vagyok.1977.május 6-án születtem Székesfehérváron, ahol a mai napig élek zenész férjemmel.
     Már gyermekkoromban is nagy hatással voltak rám a festmények,szívesen nézegettem képzőművészeti albumokat. Annak ellenére, hogy az élet más irányba sodort,kedvenc időtöltésem mindig a rajzolás volt. 2016-ban kezdtem el a festészettel foglalkozni.Autodidaktaként sajátítottam el a festészet alapjait. A sokféle művészeti technika közül én az olajfestéket részesítem előnyben,rendkívül alkalmas a legkülönbözőbb festői hatások visszaadására.Úgy gondolom,hogy a kortárs festő nem mentesítheti magát a körülötte levő világ hatásaitól, társadalmi feszültségektől. Figurális festészetemet használom arra , hogy mások számára érthetőbben tudjam megjeleníteni azokat a lelki sérüléseket, amelyeket tetteinkkel, szavainkkal okozunk egymásnak,melyek nem múlnak el nyomtalanul.
     Tagja vagyok a Cserhát Művész Társaságnak és az Ősfehérvár Alkotóközösségnek.

Megosztás:

Share on twitter
Share on facebook
Magyar Rhapsody Projekt

Magyar Rhapsody Projekt – a zene ősi ereje

Megjelent a Levédia album második klipje. A MRP ezúttal egy harcinóta-feldolgozással üzen a múlt erejéből merítve: „A jelen kor harca már nem a csatatéren zajlik, hanem a lelkünkben – egészségük, harmóniánk megtartásáért.

Részletek »

Interjú Guba Rózsa babakészítővel

Varázslatos babavilág a bánhorváti Platthy-kastélyban   Guba Rózsa babakészítő népi iparművész világot bejárt, pazar munkáiból nyílt kiállítás a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Bánhorvátiban, a patinás, barokk Platthy-kastélyban. 

Részletek »