Szitár Éva

Szitár Éva vagyok. Kecskeméten születtem 1962- ben, Tiszakécskén élek gyermekkorom óta. Egy családtagom tragikus elvesztése után fogtam ecsetet 2015 augusztusában.

Azóta folyamatosan festek, ma már több mint 600 képet mondhatok a magaménak, illetve általam készítettnek. Szinte nincs olyan nap, amikor ne vennék a kezembe ecsetet, ceruzát, pasztellkrétát, ne keresném a következő témát. Jelenleg a pasztell adta lehetőségeket próbálom a saját elképzeléseimmel a lehető legjobban kihasználni.

Előképzettségem nincs. Az elmúlt négy év alatt, hibáimból tanulva, rengeteg  gyakorlással igyekeztem minél többet megmutatni abból, amit én látok a képen és amit szeretnék kifejezni, átadni vele. Nagyrészt portrékat készítek, de időnként más téma is megfog, de mindig visszatérek az emberi arc ábrázolásához. Kezdettől ez volt az a téma, ami nagyon vonzott. Korábban másfél évig csak akrillal festettem vászonra, majd 8 hónapig csak grafikákat rajzoltam és ezt követte a pasztell technika, amivel jelenleg is dolgozom.

Az első önálló kiállításom Tiszakécskén került megrendezésre 2016. június 03.-án ”Két nap az élet” címmel. Azóta 2017 -ben 10, 2018 -ban 19 és 2019 -ben 23  alkalommal voltak képeim kiállítva az ország különböző városaiban.Önálló kiállításom 10 alkalommal volt. 2018 -ban megjelent Aranyosi Ervin költő, gyerekeknek szóló verses meséskönyvét én illusztráltam 38 db, a könyvhöz készült festményemmel.

Alapító tagja vagyok New World in Art nevű alkotóközösségnek, akikkel szinte minden hónapban az ország egész területén kiállításokkal jelenünk meg. 2018 óta tagja vagyok a Bathsányi-Cserhát Művészkörnek és a Magyar Alkotók Nemzetközi Egyesületének. (MANE).

Több elismerésben részesültem, például grafikai fődíjat kaptam, Art díjat és Karinthy Frigyes képzőművészeti emlékdíjat, illetve legutóbb a MANE nívódíját kaptam meg. A legnagyobb elismerést, a munkáim iránt érdeklődők szeretetét, viszont nap, mint nap megkapom.

Szitár Éva

Elérhetőségeim:

http://gonczyrozalia.jimdo.com/artists-page-2/eva-szitar/?fbclid=IwAR03ovwOjoUZCdIgbnI-yIK03PXz73HmWAmr0_tmNURZHG1rBIn9QmGvAcM

http://josegalvan.artscad.com/A55A04/A3.nsf/plinks/SRVV-BBFKKL?open&fbclid=IwAR2qy-SnQ2eGBUDAaM1X85CRNOfNTWw2nEUXj0yq6smEeSK6Savwo4N8sCo

https://facebook.com/szit%C3%A1r-%C3%A9va-fest%C5%91m%C5%B1v%C3%A9sz-565987030248336/

 

Megosztás:

Ofevas

Internetes vásárlás veszélyei

Az interneten kapott kényelmet felhasználva a fogyasztónak nem kell személyesen felkeresnie a kereskedő üzletét és nincsen kötve nyitvatartási időhöz sem, így a nap 24 órájában bármikor rendelhet.

Részletek »