Tank Erzsébet népművész

Tank Erzsébet vagyok, népművész, képzőművész. 2003-ban kitűnő eredménnyel végeztem el a Nagyváradi Képzőművészeti Egyetemet. 2007 óta a Bihar Megyei Hagyományőrzési és Népszerűsítési Központ munkatársa voltam, majd 2016 óta Székelyudvarhelyen a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont munkatársa vagyok. Gyerekkoromtól foglalkozom a népi varrottasokkal, szőttesekkel, ám hivatásszerűen csak 2007 óta. Népi ingeket, zsinóros mellényeket, népies ruhákat, csipkés – zsinóros posztó táskákat készítek. Faldekorációval is foglalkozom, a megrendelő elképzelését festem falra, legyen az gyerekszoba, nappali, orvosi rendelő vagy akár szépségszalon.

Megosztás:

Share on twitter
Share on facebook
Magyar Rhapsody Projekt

Magyar Rhapsody Projekt – a zene ősi ereje

Megjelent a Levédia album második klipje. A MRP ezúttal egy harcinóta-feldolgozással üzen a múlt erejéből merítve: „A jelen kor harca már nem a csatatéren zajlik, hanem a lelkünkben – egészségük, harmóniánk megtartásáért.

Részletek »

Interjú Guba Rózsa babakészítővel

Varázslatos babavilág a bánhorváti Platthy-kastélyban   Guba Rózsa babakészítő népi iparművész világot bejárt, pazar munkáiból nyílt kiállítás a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Bánhorvátiban, a patinás, barokk Platthy-kastélyban. 

Részletek »