Tündérmajor Kecskefarm 2019. június 9 Gyűrűfűn

Kecskesajt készítési bemutatót tartunk 2019. június 9-én
Pünkösd Vasárnap a Gyűrűfűi Nyíltnap keretében

Mire számíthatnak, ha eljönnek hozzánk?
Bemutatjuk Önöket a kecskéinknek, melyek a megélhetésünk alapját biztosítják már 28 éve, ezért nagy tiszteletben tartjuk őket. Megismerkedhetnek cseppet sem buta tyúkjainkkal, bár az eszük igazán csak addig ér, hogy tudják, mi a jó és kellemes nekik! (Eddig is voltak ilyen ismerőseik, nem?) Van még két kutyánk, akik a simogatást fogják követelni. Megmutatjuk az ökoházunkat és a biokertet. Irigykedve megcsodálhatják a gyönyörű tájat, és bekapcsolódhatnak a Gyűrűfűi Nyíltnap rendezvényeibe is.
Ám a fő program az, hogy elmesélem a bio sajtkészítés rövid elméletét, és közösen készítünk egy kis kecskesajtot. A saját készítésű sajtot a nap végén mindenki hazaviheti!
A kicsi üzemünk befogadó befogadóképessége véges, ezért a sajtkészítésben csak az tud részt venni, aki előre bejelentkezik! A sajtkészítés elméletéből ne várjanak tőlünk doktori értekezést, vagy komoly kémiai képletek levezetését! Sajtot az emberiség már évezredek óta készít, nem ördöngösség. Mi ennek a legegyszerűbb módját mutatjuk be lazán és vidáman.
A részvétel azoknak, akik készítenek sajtot 3000 Ft (ez valójában a sajt ára).

Étkezés: Készítünk kecskés finomságokat. Kétféle bio menüből választhatnak: 1. A Kecskepásztor Lakomája (gidasült) 2. Grillezett kecskesajt. Mindkét menü kemencés krumplival és friss salátával. Kerítünk valami süteményt is utána, elvégre ünnep lesz. Az étek mellé bio gyümölcslevet és jóféle borocskát kínálunk. Ha megfáradtunk a sajtkészítésben, közösen elfogyasztjuk. Ára: 4000 Ft/ fő. 4 éves korig ingyenes, 10 éves korig fél ár.

Az utazást egyénileg kell megoldani! Azt vállaljuk, hogy ha van, aki a kocsijával mást is elhozna tele kocsi – fele költség alapon, azt összehozzuk azzal, aki szállító járművet keres.

A sajtkészítést 11 órakor kezdjük,
a gazdaságot 9 órától 17 óráig tudják megtekinteni.

A nyílt napot azért szoktuk Pünkösd Vasárnap tartani, mert ez jó alkalom lehet szombattól hétfőig egy kellemes dél-magyarországi kirándulásra. Néhány ötlet: Pécs, Harkány, Siklós, magyarhertelendi vagy szigetvári gyógyfürdő, szigetvári vár, mecseki és zselici túrák, orfűi tó, abaligeti barlang.
Jelentkezni e-mailen lehet: szutra@annan.hu
——————– ———————— ———————–
Tündérmajor nyílt napja a GYŰRŰFŰI NYÍLT NAP keretében valósul meg.

A Gyűrűfűi Nyílt nap programjai:

10:00-tól egész napos programok:
Kézművesek, kirakodó vásár, helytörténeti kiállítás, work-shopok, bemutatók (viaszfestés, fafaragás, öko- játékok, ebtanoda-tükörmódszer-egy szelíd nagyon hatékony kutyakiképzési módszer) doku-szoba: filmek Gyűrűfűről egész nap, zene: dj bodoo ambient-chill, étel-ital: Soul Kitchen https://www.facebook.com/soulkitchen.pecs/
10:00-18:00 3 Öko-társasjáték játékvezetővel:
„Expedíció” – természettudományos – kooperatív társasjáték „Gazdálkodj a vízzel!” és „Védd meg a Földet!” – ökológiai társasjátékok
10:30 Gyűrűfű-Trail Futóverseny 4 km távon női és férfi kategóriában lehet indulni, nevezési díj nincs, de regisztrálni szükséges az: osveny@gmail.com e-mail címen.
11:00 Tündérmajor: Sajtkészítési bemutató
12:00 Tanösvény túra, porta látogatással: Túránk során bejárjuk a Szent László tanösvényt, útközben érintve néhány Fű utcai lakótelket ahol az itt élőknek tehettek fel kérdéseket a gyűrűfűi mindennapokról
14:00 Gazdaságbemutatás, Tündérmajor
15:00 Találkozás a Gyűrűfű Alapítvány kurátoraival: kötetlen beszélgetés a letelepedés feltételeiről-lehetőségeiről, a vidéki életről, vályogépítészetről, technológiákról…
17:00 Borkóstoló: Soul Kitchen előzetes regisztráció e-mailben: soulkitchen.pecs@gmail.com
19:00 Tábortűz a Közösségi Ház mellett, az épültben hangulatos zene: dj bodoo

Megosztás:

Ofevas

Internetes vásárlás veszélyei

Az interneten kapott kényelmet felhasználva a fogyasztónak nem kell személyesen felkeresnie a kereskedő üzletét és nincsen kötve nyitvatartási időhöz sem, így a nap 24 órájában bármikor rendelhet.

Részletek »