Ünnepi tojások beszélgetés és mesterségbemutató Mosonyi Évával 2016. március 16., 16:00-18:00

Nyitott Műhely

 

 

Mosonyi Éva tojásíró, népi iparművésszel beszélget Beszprémy Katalin, az alkotó újonnan megjelent könyve, az Ünnepi tojások kapcsán. A beszélgetést mesterségbemutató követi.

Mosonyi Éva a baranyai svábok lakta faluban, Kékesden tanulta a viasszal és gicával történő tojásírást anyai nagymamájától.2005-ben lett Népi Iparművész, 2006-ban és 2008-ban Kézműves Remek díjjal jutalmazták. 2009-ben szakmai nívó díjat kapott a Népművészeti Egyesületek Szövetségétől.

Néhány gondolata a könyvből:

“Fontosnak tartom, hogy a magyar népművészet ezen törékeny, ünnepi varázslatát a könyv útmutatásai alapján mind többen megtanulják, megtapasztalják, hogy a tojásírás jóval több az egyszerű kézműves-tevékenységnél. Hagyományápolás, ami egyben örömforrás, közösségi tevékenység, igazi alkotás, élmény, kikapcsolódás, tanítás-tanulás, és nem utolsósorban népi kultúránk továbbéltetése.”

 

 

Jegyár:

A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Helyszín: 1011 Bp., Fő utca 6.

 

Regisztrálok a programra

 


További információ

 

Farkas Réka

Magyar Népi Iparművészeti Múzeum

(+ 36) 70 377 2236

 

Megosztás:

Ofevas

Internetes vásárlás veszélyei

Az interneten kapott kényelmet felhasználva a fogyasztónak nem kell személyesen felkeresnie a kereskedő üzletét és nincsen kötve nyitvatartási időhöz sem, így a nap 24 órájában bármikor rendelhet.

Részletek »