Volentics Ágnes bemutatkozik a hagyományőrző oldalon

Volentics Ágnes vagyok, Sződligeten élek.
A goblein készités nagyon kedves elfoglaltság. Az alkotásvágy, a Mű készitése, s a kép keretezése, elhelyezése megfelelő környezetben.
20 éves koromban, Budapesten jártam, a Táncsics körúton. Az egyik kirakatban hatalmas, gyönyörű gobleint pillantottam meg. Azonnal vágyat éreztem a goblein készitéshez. Sosem himeztem, senki nem tanitott, igy kisebb darabokat vettem, gyakorlásnak. Az elején, igencsak kikellett fejtenem a himzést. Idővel rájöttem a technikára. Kisebb műveim készültek, majd hatalmas gobleinbe kezdtem, aminek a témája: az Én világom. A Királyi korszak. Két és fél évig himeztem a csodás művem. Gyönyörű keretet érdemelt a munkám. A keretezés is feldobja a művet.
A goblein készitést nem igazán lehet abba hagyni, hiszen a Boltban, szebbnél-szebb alapanyagok gyönyörködtetik a szemet, s ellenállhatatlan a vágy a művek elkészitésére.
Mindenkinek ajánlom ezt az elfoglaltságot.

Megosztás:

Share on twitter
Share on facebook
Magyar Rhapsody Projekt

Magyar Rhapsody Projekt – a zene ősi ereje

Megjelent a Levédia album második klipje. A MRP ezúttal egy harcinóta-feldolgozással üzen a múlt erejéből merítve: „A jelen kor harca már nem a csatatéren zajlik, hanem a lelkünkben – egészségük, harmóniánk megtartásáért.

Részletek »

Interjú Guba Rózsa babakészítővel

Varázslatos babavilág a bánhorváti Platthy-kastélyban   Guba Rózsa babakészítő népi iparművész világot bejárt, pazar munkáiból nyílt kiállítás a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Bánhorvátiban, a patinás, barokk Platthy-kastélyban. 

Részletek »