Volentics Ágnes bemutatkozik a hagyományőrző oldalon

Volentics Ágnes vagyok, Sződligeten élek.

Jó pár évvel ezelőtt Budapesten, egy Goblein Bolt kirakatában megpillantottam egy hatalmas gobleint. Egyből ihletet kaptam a goblein készitéshez. Még sosem himeztem, áttanulmányoztam az öltési technikákat. Kisebb gobleint vettem a tanuláshoz, gyakorláshoz. Mondanom sem kell…kikellett bontanom az első darabot. Végülis csodaszépre sikeredtek a műveim, amik keretet is kaptak.

Elhatároztam, megveszem a kirakatban lévő hatalmas gobleint. Költséges mulatság volt az alapanyag, a fonalak. Két és fél évig himeztem a mellékelt királyi témájú gobleint. Valójában ez a témakör az Én világomat tükrözi, igy  nagy boldogsággal töltött el a készitése. Készen lett, keretezőhöz vittem, méltó keretbe helyezni. Az akkori lakásomban a nappalimat diszitette, két falikar között.

Valójában senkinek nem volt ráhatása a himzéshez. Az alkotás a génjeimben.
Mint alkotó Nő, a Gyerekszobát is a saját izlésem szerint rendeztem be. Saját készitésű faliszőnyeg, saját készitésű párnák, s egyéb gyerek dolgok.
Varrással is foglalkoztam, a Leányaim ruháit divatlapokból készitettem el.

A goblein készités felér a narkotikummal…amikor belép az Ember a Goblein Boltba, csodálatosabbnál csodálatosabb alapanyagokat talál, s legszivesebben mindegyiket meghimezné. De azért mindig sikerül a legszebbet kiválasztani, s nagy szorgalommal himezni.

A szomszéd faluban, volt kiállitásom, melyen nagy sikert aratott a királyi hangulatvilágot tükröző gobleinem.

Mindenkinek ajánlom szeretettel, akiben alkotási vágy lakozik.

Megosztás:

Share on twitter
Share on facebook
Magyar Rhapsody Projekt

Magyar Rhapsody Projekt – a zene ősi ereje

Megjelent a Levédia album második klipje. A MRP ezúttal egy harcinóta-feldolgozással üzen a múlt erejéből merítve: „A jelen kor harca már nem a csatatéren zajlik, hanem a lelkünkben – egészségük, harmóniánk megtartásáért.

Részletek »

Interjú Guba Rózsa babakészítővel

Varázslatos babavilág a bánhorváti Platthy-kastélyban   Guba Rózsa babakészítő népi iparművész világot bejárt, pazar munkáiból nyílt kiállítás a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Bánhorvátiban, a patinás, barokk Platthy-kastélyban. 

Részletek »