Borostyánkő Hagyományőrző Egyesület

 

    Egyesületünk, a Borostyánkő Hagyományőrző Egyesület 2013 óta foglalkozik a élő történelemmel, újrajátszással, hagyományőrzéssel. Fő célunk a IX-XI. század időszakának bemutatása. Igyekszünk nem csak magyar, de a korban a Kárpát-medencében megjelenő más népeket, így például kései avarokat, szlávokat vagy vikingeket is megjeleníteni.

            Fennállásunk hét éve alatt számos rendezvényen volt lehetőségünk megjelenni, nem csak székhelyvárosunkban, Székesfehérváron, de az ország és Európa számos pontján is. Lehetőségünk nyílt részt venni múzeumok programjain, nagyszabású fesztiválokon és kisebb lokális rendezvényeken is. Hazai és külföldi, a korszakkal foglalkozó egyesületekkel jó viszonyt ápolunk, azonban ki kell emelni lengyel testvércsapatunkat, a Drużyna Wojów Piastowskich Jantar egyesületet, akikkel az együttműködésünk igen szoros.

            Különösen nagy hangsúlyt helyezünk arra, hogy ne csak a hadakozást ismerhessék meg a látogatók bemutatóinkon, rendezvényeinken, hanem a korabeli mindennapok, konyhaművészet és kézműveskedés is megjelenjen, melyet a gyerekzsivajtól (is) hangos táborunk tesz teljessé.

            Bővebb információt tevékenységünkről és egyesületünkről Facebook oldalunkon, a https://www.facebook.com/BorostyankoHagyomanyorzoEgyesulet/címen találhatnak.

 

 

Megosztás:

Ofevas

Internetes vásárlás veszélyei

Az interneten kapott kényelmet felhasználva a fogyasztónak nem kell személyesen felkeresnie a kereskedő üzletét és nincsen kötve nyitvatartási időhöz sem, így a nap 24 órájában bármikor rendelhet.

Részletek »