Bubrik Zseraldina Interjú Győri Attilával

 

 

Bubrik Zseraldina

Interjú Győri Nagy Attilával

 

Szeretném bemutatni Győri Nagy Attilát, akit 2014-ben ismertem meg egy antológia bemutatón Pesten. Azóta már többször találkoztunk, és egy közös mesekönyvet is kiadtunk.

Szeretném, ha beszélnél az életedről. Mivel foglalkozol, és jelenleg hol élsz?

– 1974-ben születtem Győrben, tizennyolc éves koromtól Budapesten élek. Két és fél éve költöztem Németországba, ahol ápolóként dolgozom. Művelődésszervező diplomám van, emellett több iskolát is elvégeztem, mint például a szakápolóit, műszaki eladói, és postai képesítést is szereztem.

Egy kicsit beszélj az írásról. Mikor kezdted el, és mi volt az első, amit megírtál?

–  2013 óta írok intenzívebben, versekkel kezdtem de, azóta már mindent kipróbáltam. Legyen az mese, novella, és már egy kész regényem is van.

Mi inspirált arra, hogy a gondolataidat megfogalmazd, és leírd?

– 14-15 évesen írtam először. Versekkel kezdtem, elkezdtem pár regényt is, amiket a legtöbbször széttéptem, nagyon kritikus vagyok önmagamhoz. Tudtam, mindig is, hogy írni fogok, de nem mertem komolyabban belekezdeni. Úgy gondoltam, kell még hozzá élettapasztalat, és legyen több mondanivalóm. Az első verseim depressziósak voltak, igazi tinédzserkori írások. Azóta már másokat írok. Negyven éves koromban éppen a munkahelyemen éreztem azt, hogy írnom kell. Postán dolgoztam, nem volt nagy forgalom, és akkor megírtam egy verset. Annyira megtetszett, hogy megfogadtam, nem hagyom abba, hanem folytatom az írást. Az első kötetem 95%-át a munkahelyemen írtam. Amikor elkezdtem írni, két évig csak verseket írtam, leginkább klasszikus verseket. Kiszámoltam a szótagszámokat, rímeket használtam, szabályosak voltak. Utána elkezdtem kalandozni, akkor írtam először novellát. Bekerültem egy írócsoportba, ahol a novellám tetszett a többieknek, ezért ez adott erőt, hogy folytassam. Aztán a versekkel elszabadult nálam a határ, jöttek a mai modern versek. Mindenféle rímképletekkel, és azok nélkül, sikeresek lettek a rövid, három, négysoros versek. Például: apeva, haiku, majd az akrosztichonok, és limerickek. Most jelenleg a hosszabb regényeket fogalmazom, és írom meg.

Mesélj a megjelent köteteidről.

–  2017-ben jelent meg egyszerre két kötetem, az Angyalpalánta, és a Csak szavak, 2019-ben pedig veled közösen megírt mesekönyv, a Kisfickó és a mocsárciprus. 2020 decemberében tervezem kiadni a következő verseskötetem.

Most beszéljünk a jövődről.

–  Mindig megfogadom, hogy aktívabb leszek az írásban, de persze ez nem mindig jön össze. A célom most, hogy írjak pár hosszú regényt, de nem szeretném a versírást sem abbahagyni. A novellákat most egy kicsit háttérbe szorítom, de ha jön néha egy-egy ihlet, akkor nem fogom kihagyni. A terveimben az is benne van, hogy még pár évet szeretnék Németországban tölteni.

 A könyveiden kívül, hol jelennek meg írásaid?

–  A Héttorony internetes oldalon, a Ma irodalma oldalon, a Verslista csoport antológiáiban, és a Képzeld el… Irodalmi folyóiratában.

Köszönöm a beszélgetést, az írásaidhoz pedig további sikereket kívánok!

Megosztás:

Ofevas

Internetes vásárlás veszélyei

Az interneten kapott kényelmet felhasználva a fogyasztónak nem kell személyesen felkeresnie a kereskedő üzletét és nincsen kötve nyitvatartási időhöz sem, így a nap 24 órájában bármikor rendelhet.

Részletek »