Csiki Melinda

 

1979-ben, egy csodálatos erdélyi kisvárosban, Szovátán születtem. Itt nevelkedtem, tanultam, alakítottam az életem legjobb belátásom szerint.  Kereskedelemben dolgozom, ami igencsak távol áll az irodalomtól. Mégis valamilyen úton-módon, a lírának sikerült „belém kapaszkodnia”, vagy fordítva. Legelőször középiskolás koromban írtam, aztán hosszú évek elteltével újra papírra vetettem néhány verset. Majd egyre többet, ami idővel ösztönösen szinte feladatommá váltak. Több internetes, irodalmi és kulturális oldalakon, továbbá számos antológiában jelentek meg verseim, amelyeknek központi témája maga az ember és a lélek. Emellett nyílt teret kap a természet – a mai „rohanó” világunkkal kombinálva – nem kimondottan vidám hangvételben. Időközben prózákat, novellákat is írtam, majd megismerkedtem a haiku versformával, aminek tömörsége és szépsége hamar magával ragadott, így egyre több időt és energiát szentelek a háromsorosok írásaival. Nem célom a mai irodalmi elvárásoknak megfelelni, hanem inkább valamilyen formában megszólítani, megérinteni az olvasót. Ha ez sikerült, akkor boldogsággal tölt el, és érzem, nem hiábavaló, ha alkotok.

Ezelőtt egy évvel egy másik szerzőtársammal indítottunk egy irodalmi oldalt, ( EMMIR – Erdélyi Magyar Művészeti és Irodalmi Rovat), ahol kizárólag csak erdélyi vagy Erdélyben született szerzőket és művészeket mutatunk be, aztán nemrég alapítottunk egy haiku- háromsoros csoportot is,(Haikukaraván) ahol minden magyar ajkú ember közzéteheti a csodásnál-csodásabb alkotásait.

NEM KÉREK

Lelkemet etető álom

voltál. De most inkább koplalok.

Kérődződként ha visszarágom

a múltat teltig jóllakok.

Lélegzetem visszafojtva

torkomon nem akad galuska.

Lényem összes sejtje és csontja

megfogadta, hogy a fruska

magából nem űz nevetségest.

Desszertet sem kérek. Köszönöm,

az orvos eltiltotta az édest.

***

Haikuvers magamról

Nagy névhez kevés,
csak papíron eltévedt
tintafolt vagyok,

múzsám nincs, csak a
képzelet, mi egyszerre
minden és semmi

s töretlen hiszem,
gyógyítható a lélek,
lírám rá a tanú.

Megosztás:

Weboldal mint webszemét

A te weboldalad webszemét?

Sok magyar vállalkozás weboldalának technikai színvonala elég siralmas. Drága ezen oldalakat hirdetni; gyengébb besorolást kapnak, majd kattintásokat is veszítenek.

Részletek »

Internetes vásárlás veszélyei

Az interneten kapott kényelmet felhasználva a fogyasztónak nem kell személyesen felkeresnie a kereskedő üzletét és nincsen kötve nyitvatartási időhöz sem, így a nap 24 órájában bármikor rendelhet.

Részletek »