Lévárdi Angelika

 

Lévárdi Angelika vagyok, és a Mese Tarisznya megálmodója, főállásban kisgyermeknevelőként dolgozok egy budapesti bölcsődében. Kb. 35 éve foglalkozok különböző kézműves technikákkal, mindig szerettem új dolgokat kipróbálni. Másfél éve terveztem meg az első Mese Tarisznyát, ami A három pillangó meséjét rejtette magában. Ezt követte azóta már sokféle mese feldolgozása hordozható meseként. Belefér a gyerek hátizsákjába, bárhol elő lehet venni, utazásnál, vonaton, repülőn, autóban. A filc alapra készül a mese háttere, és kézzel festett fafigurákból a szereplők. Minden egyedi tervezés, ezért két egyforma soha nem készül. Mostanában már gyerekszoba dekorációkat is készítek gyapjúfilcből, illetve gyapjúból formált figurákat, ilyen a nemrég elkészült Holle anyó is.

Megosztás:

Share on twitter
Share on facebook
Magyar Rhapsody Projekt

Magyar Rhapsody Projekt – a zene ősi ereje

Megjelent a Levédia album második klipje. A MRP ezúttal egy harcinóta-feldolgozással üzen a múlt erejéből merítve: „A jelen kor harca már nem a csatatéren zajlik, hanem a lelkünkben – egészségük, harmóniánk megtartásáért.

Részletek »

Interjú Guba Rózsa babakészítővel

Varázslatos babavilág a bánhorváti Platthy-kastélyban   Guba Rózsa babakészítő népi iparművész világot bejárt, pazar munkáiból nyílt kiállítás a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Bánhorvátiban, a patinás, barokk Platthy-kastélyban. 

Részletek »