Magony Heni

1986. október 18. napján születtem Zalaegerszegen. A szüleim pedagógusok, anyukám rajz-földrajz szakos tanár. Vélhetően e miatt is,már egészen kislány koromban természetes közeg volt számomra a múzeum, a kiállítóterem, természetessé vált a képek, műalkotások szeretete.

Gyermekként számos rajzversenyen indultam és szerepeltem eredményesen.

Székesfehérváron a Munkácsy Mihály Általános Iskolába jártam, ahol rajztanáraim, Tóth Péter és Soproni Kiss Sándor művésztanárok voltak. A középiskola befejezését követően Sopronban, a Nyugat – Magyarországi Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Karán folytattam tanulmányaimat és óvodapedagógus diplomát szereztem. Jelenleg a Kodolányi János Egyetemen közoktatásvezető szakra járok.

A soproni évek alattGáspárdy Tibor és Kovács-Gombos Gábor művésztanárok voltak a mestereim.

Néhány éveóvodásoknak vizuális-térbelitehetség kibontakoztató műhelyt vezetek, és próbálom velük megszerettetni az alkotás örömét és szabadságát. Magam sem hittem volna, mennyire tud szárnyalni a gyermeki fantázia, és ha megfelelően inspirálom és terelgetem őket, milyen fantasztikus munkák kerülnek ki a kezeik közül. Az elmúlt három év alatt sok kiállításon és versenyen szerepeltünk sikerrel, ez nagyon sok erőt adott ahhoz, hogy még több energiával és lelkesedéssel dolgozzak velük.

A gyerekekkel való közös munka során merült fel bennem, hogy újra ecsetet vegyek a kezembe és fessek.

Az alkotás teljesen kikapcsol, kizáródik a külvilág és megnyílik egy olyan belső világ, ami tele van színekkel, formákkal, és amiben minden arra vár, hogy én létrehozzak belőle valami szépet, a szemnek és a léleknek egyaránt tetszőt.

Ami a legközelebb áll hozzám, az a mesevilág, a tündérek, a fantázia szülöttei, az emberi szépség.

A munkáimmal van, hogy a pillanatot próbálom megörökíteni az aktuális színeivel, a fényeivel, és van olyan is, hogy belefeledkezvén a részletekbe, nagy hangsúlyt fektetek azok finom kidolgozására is.

Ars poetica:

Azt festem, amit szeretnék.  A festés szabadságot nyújt számomra, a festővásznon megjeleníthetem mindazt, ami a valóságban korlátokba ütközik. Keverhetem a létezőt a képzeletem által alkotott dolgokkal, létrehozva belőle egy újat, egy egyedit.

Természetesen mindezt szívből kell csinálni. Vonz az ember és a természet állandó szépsége, a mesék és a bennem élő gyermek képzelőerejének színessége. Képeimen ezeket próbálom harmonikus egésszé rendezni. A teremtett világ, a mese, a fantázia és az ember kapcsolata, az ebből fakadó esztétikai értékek fontosak számomra.

Szeretném, hogyha alkotásaim mindenkiből előcsalogatnák a saját, akár már feledésbe merült, megélt vagy megálmodott pillanatokat, és egy rövid időre elvarázsolnák a látogatót.

Önálló kiállítások:

 2019. április 5.  Király Klub Galéria, Budapest

 2019. május 30.Mancz János Óvoda Székesfehérvár

 2019. október 11. M6 Galéria Budapest, Mérleg u. 6.

Csoportos kiállítások:

 2019. május 5. –  Művésznők a Titok Galériában – Titok Galéria  Budapest

2019. július 27.    Ver-Deco Galéria a Vírus Café-ban

2019. szeptember 14. – VIII. Orfűi Őszi Tárlat

2019. szeptember 14. – Hello Budapest – nemzetközi kortárs

képzőművészeti kiállítás, Vármező Galéria   Budapest

2019. december 1. – Belvárosi Művészeti Egyesület Őszi-Téli Tárlat

                                    Párizsi Udvar Galéria, Budapest, Haris köz

Magony Henriett – Art Magony

Telefon: 36 70 325 2976

E-mail címem: magonyart@freemail.hu, mergesmez@hotmail.com

www.facebook.com/art.magony

instagram: ArtMagony

Megosztás:

Ofevas

Internetes vásárlás veszélyei

Az interneten kapott kényelmet felhasználva a fogyasztónak nem kell személyesen felkeresnie a kereskedő üzletét és nincsen kötve nyitvatartási időhöz sem, így a nap 24 órájában bármikor rendelhet.

Részletek »