Makár Írisz

 

Makár Írisz bemutatkozása

Sopronban születtem 1983. február 3-án. Már gyermekként is szerettem rajzolni, de igazán a 2016. év közepe volt a fordulópont az életemben,ekkor mentem el egy rajztanfolyamra, ami elindította bennem a vágyat, hogy ezzel többet foglalkozzam. Sok kérdés maradt megválaszolatlanul, így egyénileg tovább képzett mentorom, majdani barátnőm, Ambrus Judit.

Az alapokat megkapva és a mai napig sok tanáccsal ellátva kezdtem neki grafittal, akvarellel, porpasztellel, színes ceruzával, akrillal aztán olajfestékkel alkotni. Nem tudtam választani, minden eszköz nagyon tetszett, ki akartam magamat is próbálni bennük.Jelenleg fejlesztgetem,hogyan lehet mutatósan és igényesen 3D-s struktúrpasztás képeket készíteni,illetve az absztrakt alkoholtintával készültek  is bekerültek a repertoárba.

Amatőrként, hobby szinten alkotok, legszívesebben akvarellel (bár ez időszakonként változik). Igazából mindig az a technika és eszköz tetszik jobban, amivel épp azt a bizonyos képet elkészítem, de az olajfesték is nagyon belopta magát a szívembe.

Többnyire referenciafotókat használok a munkáimhoz, amit próbálok saját formámra, színvilágomra formálni, természetesen ha a kép úgy kívánja,igyekszem pontos és színhű maradni(pl. ember,állatportrék). Témáim nagyon változóak, a tájképtől a portréig, autóktól az építményekig. Ha valamilyen képben találok fantáziát, azt próbálom megvalósítani.

2018-ban az egyik pasztell képemmel szerepelhettem a Jancsó Art Gallery jóvoltából a saját naptárjukban, ahova egy pályázat útján kerültem be. Ugyanebben az évben egy közös kiállításon mutattuk be képeinket festőtársaimmal, a BAMM csapattal Nicken.

2019-ben Pintér Csaba iparművész,asztalos konzervátor barátommal elindítottuk a “Művészetek Találkozása” című közös munkát,ami az ő egyedi fa faragott képkereteihez általam készített festményeket jelenti.A faragott képkeret motívuma és sajátosságait próbálom olajfestményekbe “önteni”.Így indultunk útnak először  májusban, Ausztriába, az eisenstadti Esterházy kastélyba ,majd a Soproni Képzőművészeti Társaságnál a Várkerület Galériába augusztusban ,végül októberben Ács városába az alkotásainkkal kiállítások keretein belül.

Idén a vírus okozta bonyodalmak miatt sajnos az Esterházy kastélyban rendezett kiállítást le kellett mondani,reméljük  szeptember 3-án  Sárváron sikerül megtartani!

A kezdetek óta sokat tanultam, még mindig rengeteget kell fejlődnöm,de úgy érzem a lelkesedésem ez idő alatt sem hagyott alább.A művészet által rengeteg bartátra leltem! Nagyon köszönöm a SORSnak,és főleg a páromnak,hogy alkothatok,mert bizony ez is kompromisszumokkal jár.

A jövőben szeretném hivatásomnak IS, nyilván, ez  sok mindentől függ, de ez már a jövő zenéje…

Megosztás:

Ofevas

Internetes vásárlás veszélyei

Az interneten kapott kényelmet felhasználva a fogyasztónak nem kell személyesen felkeresnie a kereskedő üzletét és nincsen kötve nyitvatartási időhöz sem, így a nap 24 órájában bármikor rendelhet.

Részletek »