Péter Brigitta

 

  Péter Brigitta 1976. szeptember 2-án született Kiskunhalason, gyermekkorát Harkakötönyben töltötte. Az általános iskolát Harkakötönyben végezte, majd a családi hagyományokat követve a kiskunhalasi II. Rákóczi Ferenc Mezőgazdasági Szakközépiskolában érettségizett. Ezután Baján elvégezte a tanítóképző főiskolát magyar nyelv és irodalom műveltségi területen.

Fiatal pályakezdőként Szigetszentmiklósra került, ahol 2016-ig osztálytanítóként tevékenykedett. Ezen időszak alatt ismerkedett meg Török Tivadar festőművésszel, aki elindította az olajfestészet rögös útján, s akivel a mai napig szoros kapcsolatot ápol.

2016 januárjában elhagyta az országot s ezzel együtt a pedagóguspályát is,  azóta hivatásszerűen csak a festészettel foglalkozik. Ebben az évben kezdett pasztellkrétával dolgozni, amelynek finomsága és szívet melengető romantikája a mai napig nagyon közel áll hozzá.

2019-ben visszatért az olajfestészethez, de már nem ecsetet, hanem festőkést használ; érdeklődése egyre inkább a plein-air stílus felé fordul. Példaképei az impresszionisták. Munkáival a szépséget, a különöst, a rendkívülit és a mindennapit szeretné megmutatni a pillanatnyi színhatások megragadásával.

2019-től tagja az Altamira Egyesületnek.

Kiállításokon megmutatkozott már többek között Budapesten, Szigetszentmiklóson, Harkakötönyben, Váckisújfalun, Illnau-Effretikonban.

Jelenleg Svájcban, Effretikonban él és alkot.

Megosztás:

Ofevas

Internetes vásárlás veszélyei

Az interneten kapott kényelmet felhasználva a fogyasztónak nem kell személyesen felkeresnie a kereskedő üzletét és nincsen kötve nyitvatartási időhöz sem, így a nap 24 órájában bármikor rendelhet.

Részletek »