Péter Brigitta

 

  Péter Brigitta 1976. szeptember 2-án született Kiskunhalason, gyermekkorát Harkakötönyben töltötte. Az általános iskolát Harkakötönyben végezte, majd a családi hagyományokat követve a kiskunhalasi II. Rákóczi Ferenc Mezőgazdasági Szakközépiskolában érettségizett. Ezután Baján elvégezte a tanítóképző főiskolát magyar nyelv és irodalom műveltségi területen.

Fiatal pályakezdőként Szigetszentmiklósra került, ahol 2016-ig osztálytanítóként tevékenykedett. Ezen időszak alatt ismerkedett meg Török Tivadar festőművésszel, aki elindította az olajfestészet rögös útján, s akivel a mai napig szoros kapcsolatot ápol.

2016 januárjában elhagyta az országot s ezzel együtt a pedagóguspályát is,  azóta hivatásszerűen csak a festészettel foglalkozik. Ebben az évben kezdett pasztellkrétával dolgozni, amelynek finomsága és szívet melengető romantikája a mai napig nagyon közel áll hozzá.

2019-ben visszatért az olajfestészethez, de már nem ecsetet, hanem festőkést használ; érdeklődése egyre inkább a plein-air stílus felé fordul. Példaképei az impresszionisták. Munkáival a szépséget, a különöst, a rendkívülit és a mindennapit szeretné megmutatni a pillanatnyi színhatások megragadásával.

2019-től tagja az Altamira Egyesületnek.

Kiállításokon megmutatkozott már többek között Budapesten, Szigetszentmiklóson, Harkakötönyben, Váckisújfalun, Illnau-Effretikonban.

Jelenleg Svájcban, Effretikonban él és alkot.

Megosztás:

Share on twitter
Share on facebook
Magyar Rhapsody Projekt

Magyar Rhapsody Projekt – a zene ősi ereje

Megjelent a Levédia album második klipje. A MRP ezúttal egy harcinóta-feldolgozással üzen a múlt erejéből merítve: „A jelen kor harca már nem a csatatéren zajlik, hanem a lelkünkben – egészségük, harmóniánk megtartásáért.

Részletek »

Interjú Guba Rózsa babakészítővel

Varázslatos babavilág a bánhorváti Platthy-kastélyban   Guba Rózsa babakészítő népi iparművész világot bejárt, pazar munkáiból nyílt kiállítás a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Bánhorvátiban, a patinás, barokk Platthy-kastélyban. 

Részletek »