Szűcs Ildikó

 

 

Szűcs Imréné Völgyesi Ildikó vagyok, nyugdíjas, budapesti lakos. Okleveles Közgazda a végzettségem. Első munkahely: Lignimpex Export-Import Külker Vállalat: piackutató, export üzletkötő, német, francia, orosz nyelvvel az európai piacokon 15 évig. Második munkahely: a Dunapack Kft, osztrák cég: export üzletkötő, piacszerző és több multinacionális cég kapcsolattartója. Itt 25 évet dolgoztam, majd nyugdíjba mentem.

Általános iskolásként ének-zenei iskolásként nagyon szerettem énekelni, furulyázni.Gimnázium és egyetem alatt is kórustag voltam.A kézügyességemet szüleimtől örököltem, apukám faszobrász, később asztalos, míg anyukám szabó, varrónő volt. Sok ruhát varrtam magamnak és rengeteget kötöttem:pulóvereket és sálakat az egész családnak.A festés csak 32 éves koromban tört rám, amikor veszélyeztetett terhesként 3 hónapot feküdnöm kellett a második gyermekemmel.Időtöltésként vízfestékkel festettem csendéleteket, amik még most is a nappalit díszítik. Ezt követően csak nyugdíjasként kezdtem el rajzolni, festeni.

Nyugdíjasként, 3 éve tanultam meg rajzolni a  Valdor Art Rajziskolában. Valentin Pétertől a grafit és színes ceruzás, a pasztellkrétás és a profi arcképkészítés technikáját folyamatosan tanulom, míg Dorogi Andreánál 1,5 éve az akril festészet rejtelmeivel ismerkedtem meg. 2019-ben kezdtem el az olajfestés technikáját megismerni Gasztonyi Kálmán mestertől. Az akvarell technikát Takács Judit tanártól tanulom folyamatosan.Ráéreztem és beleszerettem a ceruzák, majd később a festékek világába, és ezzel szó szerint megváltozott az életem: tele vagyok az alkotás örömével, és ezt az örömet tovább tudom adni a családnak, a barátoknak és az ismerősöknek.A tanulás pedig folytatódik még sok-sok évig.

Hangulatomtól és a témától függően nyúlok a grafitceruzák, színes ceruzák után, vagy éppen veszem elő a vásznat, a kartont és az ecsetet.Igyekszem a valóságot hűen visszaadni, érzelmeimen keresztül.

Megtisztelő, hogy tagja lehetek a következő szervezeteknek: MANE (Magyar Alkotók Nemzetközi Egyesülete), Arany Csillag Irodalmi és Művészeti Csoport,Cserhát Művész Társaság, Belvárosi Művészeti Egyesület, Rajz Rajongók Klubja, Valdor Art.

Több elismerésben részesülhettem: a Cserhát Művész Társaságtól Karinthy Frigyes és Tóth Árpád emléklapot vehettem át 2019-ben, a Painter Galéria pályázatán első helyezést, ezáltal önálló kiállítási lehetőséget kaptam 2020. elején, a Ver-deco Művészeti Kör-Alkotó Egyesületnél több csoportos kiállításra meghívást kaptam, de a legnagyobb öröm, az emberek szeretete, amit mindig érezhetek.

Az elmúlt 3 évben 6 önálló kiállításon, 19 csoportos kiállításon és 6 könyvben mutathattam be festményeimet.

Elérhetőségem:szucs.imre@t-online.hu és szucsild@gmail.com

 

Megosztás:

Ofevas

Internetes vásárlás veszélyei

Az interneten kapott kényelmet felhasználva a fogyasztónak nem kell személyesen felkeresnie a kereskedő üzletét és nincsen kötve nyitvatartási időhöz sem, így a nap 24 órájában bármikor rendelhet.

Részletek »